U bent hier: Home » Nieuws » PERSBERICHT: GO! basisschool De Blokkendoos, eerste Vlaamse school die kinderrechtenfilmpje maakt

PERSBERICHT: GO! basisschool De Blokkendoos, eerste Vlaamse school die kinderrechtenfilmpje maakt

GO! basisschool De Blokkendoos in Aartselaar doet dit schooljaar mee aan het UNICEF Kinderrechten Filmfestival (KRFF). Voor dit filmproject bedachten en maakten de kinderen zelf een film over kinderrechten. Alle films gaan in première op het YouTube kanaal van het project. De films met de meeste views winnen een plek in de grote KRFF-finale, eind juni.

Bart Willemen, directeur van GO! basisschool De Blokkendoos: “Voor de krokusvakantie werd een film gemaakt over kinderrechten in samenwerking met UNICEF. De kinderen mochten zelf mee acteren. Titel van de film is ‘Gezond alarm’. De kinderen uit het zesde leerjaar bedachten zelf het verhaal over het recht op gezonde voeding.”

Het UNICEF Kinderrechten Filmfestival (KRFF) is het grootste filmeducatieproject voor Nederlandse basisscholen. Leerlingen zetten hun ideeën over kinderrechten om naar een korte speelfilm, die in première gaat op YouTube. Iedere donderdag is er een nieuwe kinderrechtenfilm te bewonderen op het KRFF-kanaal. De films die het langste zijn bekeken winnen een finaleticket, waarmee de hele klas naar de grote finale van het KRFF mag.

GO! basisschool De Blokkendoos is de enigste Vlaamse school die aan het project meedoet.

YouTube kanaal

Alle kinderrechtenfilms zijn te bekijken op het KRFF YouTube kanaal. De videowebsite is geliefd onder kinderen en staat in de top 250 van best bekeken Nederlandse YouTube kanalen. De films op het kanaal zijn bij elkaar al meer dan 53 miljoen keer bekeken. Daarnaast haakt het KRFF-kanaal met speciale afspeellijsten aan op actualiteiten. Zo staan er in eerste week van mei kinderrechtenfilms over leven in vrede en vrijheid centraal. En tijdens landelijke of gemeentelijke verkiezingen is er een speciale lijst met films over verkiezingen, democratie en vrijheid.

Online lessen

Kinderen worden door het KRFF-project op creatieve wijze bewust gemaakt van kinderrechten in de wereld. De klas leert in interactieve, online lessen alles over camerashots, scripts, storyboards en camera-acteren. Ook krijgen ze les over het internationale Kinderrechten Verdrag, waaruit ze een kinderrecht kiezen om te verfilmen. Het filmproject eindigt met een grootse finale op vrijdag 28 juni 2019 in een grote bioscoop.

Je kan de film van GO! basisschool De Blokkendoos via deze link bekijken.


 


Bericht geplaatst op 15/03/2019 « Terug naar het overzicht