U bent hier: Home » Nieuws » PERSBERICHT: Leerlingen GO! basisschool De Schorre spelen ‘Ali Baba en de Bongobende’

PERSBERICHT: Leerlingen GO! basisschool De Schorre spelen ‘Ali Baba en de Bongobende’

De leerlingen van GO! basisschool De Schorre in Puurs-Sint-Amands spelen op zaterdag 4 mei (om 14 uur en om 19 uur) de musical ‘Ali Baba en de Bongobende’.
De schoolmusical gaat door in GC de Nestel, Buisstraat, Puurs-Sint-Amands. De voorstellingen zijn uitverkocht.

GO! basisschool De Schorre ging samen met Musical On Stage (mOs vzw) in zee om de schoolmusical ‘Ali Baba en de Bongobende’ vorm te geven. Een team (bestaande uit een dansleerkracht, een zangcoach en een dramadocent) ging vanuit hun expertise aan de slag met de lerenden en de leerkrachten.

Ellen Verheyen, docent mOs (Musical On Stage vzw), en tevens medewerker bij de pedagogische begeleidingsdienst van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap ondersteunt de leerkrachten door gedurende dit proces, de toepassing van het leerplan Muzische Vorming in de praktijk te duiden.

Bij dit project zijn alle leerlingen van GO! basisschool De Schorre van de 1ste kleuterklas tot en met het 6de leerjaar betrokken. Katleen Michiels, directeur van de school: “Door al onze leerlingen te laten participeren kunnen we de eindtermen en de leerlijn muzische vorming toepassen. De ondersteuning door mOs wordt geïntegreerd in de schoolwerking. Gedurende twee workshopdagen wordt met de leerlingen gewerkt aan attitudes die belangrijk zijn bij het muzisch werken, de muzische grondhouding. In zes instudeerdagen wordt de musical vormgegeven.”

“Cultuuronderwijs komt in onze basisschool vooral aan bod in de domeinen van het leergebied Muzische vorming: beeld, muziek, drama, beweging en media”, gaat de directeur van GO! basisschool De Schorre in Puurs-Sint-Amands verder.

“Wij vinden het heel belangrijk om leerlingen die vanuit de thuiscontext niet de kans krijgen, kennis te maken met cultuur, in contact te brengen met en te leren genieten van cultuur. Niet alle kinderen kunnen cultuur beleven in een academie of een musicalkamp. Met dit schoolproject bieden we al onze leerlingen gelijke kansen hun muzische talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Wij willen dat onze lerenden leren genieten, leren fantaseren, leren samenwerken, zichzelf leren kennen, … Dat dit in samenwerking met alle leerlingen, leerkrachten en externen gebeurt, draagt bij tot een positief school- en klasklimaat. Voor de professionalisering van het leerkrachtenteam voor muzische vorming is dit musicalproject een opportuniteit.”

De generale repetitie op vrijdag 3 mei wordt bijgewoond door bewoners van het Woonzorgcentrum Ter Schelde.

Voor de organisatie, het maken van de kleding, de realisatie van het decor, hulp tijdens de voorstellingen… doet de school beroep op de oudervereniging, (groot)ouders) en sympathisanten. 

Decor door Bertrand Leicher, Luc De Coster en Lennert Stevens.
Gesponsord door cultuurkuur.be en zelfstandigen uit Puurs-Sint-Amands.
 


Bericht geplaatst op 29/04/2019 « Terug naar het overzicht