U bent hier: Home » Nieuws » PERSBERICHT: GO! atheneum Klein-Brabant mee pionier bij IXZO!

PERSBERICHT: GO! atheneum Klein-Brabant mee pionier bij IXZO!

IXZO! is een tool die onderwijs op maat van elke leerling mogelijk maakt. De Engelse start-up Century Tech zal de tool die het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap de voorbije twee schooljaren in enkele pilootscholen ontwikkelde, opschalen door middel van AI en neurowetenschap. GO! atheneum Klein-Brabant is één van die pionierscholen en integreert volgend jaar de tool verder in haar schoolwerking.

Dankzij het digitale leerplatform IXZO! kunnen leerlingen zelf, onder coaching van hun leerkrachten, hun ‘leren’ beter opvolgen. Het is een digitale leeromgeving waar de leerlingen hun opgedane kennis verder kunnen oefenen en toetsen.
Bovendien kunnen ze hun vooruitgang zelf bijhouden, zodat ze hun eigen leerproces beter kunnen sturen.

Karen Fraters, directeur GO! atheneum Klein-Brabant:
“De leerkrachten maken een digitale leermix rond hun project en/of lessenreeks. De leerlingen nemen zelf het leerproces in handen en gaan aan de slag met deze digitale leermix. Hierin staan allerhande digitale opdrachten die ze op eigen tempo en in eigen volgorde kunnen oplossen. De leerling staat dankzij deze tool centraal in zijn of haar leerproces. We zetten hiermee onze visie in de onderwijspraktijk om. Bovendien past onze werking met deze tool perfect binnen de modernisering van het secundair onderwijs. Het geeft de leerlingen meer eigenaarschap.”

De school in Bornem gaat IXZO! verder gebruiken binnen hun FLEX- en BOOST-uren in het eerste jaar secundair onderwijs. FLEX-uren zijn uren waarin de leerlingen hun leerstof flexibel kunnen organiseren: de onderdelen die ze beter kunnen (dan de rest van de klasgroep) werken ze sneller af. Voor de onderdelen of vakken waarmee ze het nog moeilijk hebben, krijgen ze extra tijd om alles onder de knie te krijgen. Elke leerling kan op eigen tempo verder werken.

BOOST-uren zijn uren waarin de jongens en meisjes extra remediëring en/of uitdieping van hun leerstof krijgen.

GO! atheneum Klein-Brabant past haar infrastructuur ook verder aan, zodat de leerlingen optimaal de tool met behulp van ondersteunende ICT kunnen hanteren.

Gedurende het info- en kijkmoment van 10 mei (15.30u – 18.30u) kunnen ouders zelf gebruik maken van de tool en uitleg krijgen over het gebruik van IXZO in de klas.

Het hele project past ook perfect binnen de ZaLM-visie van GO! scholengroep Rivierenland.

PERSBERICHT GO! : http://www.g-o.be/pers/go-zet-artificiele-intelligentie-in-op-school-voor-maximale-onderwijskansen/

ZALM-VISIE GO! SCHOLENGROEP RIVIERENLAND : https://www.youtube.com/watch?v=pFteoUFeOUc 

TOONMOMENT:


 


Bericht geplaatst op 08/05/2019 « Terug naar het overzicht