U bent hier: Home » Nieuws » PERSBERICHT: Personeelsleden GO! scholengroep Rivierenland maken mondmaskers voor elkaar

PERSBERICHT: Personeelsleden GO! scholengroep Rivierenland maken mondmaskers voor elkaar

Teamwork van Niel tot Puurs-Sint-Amands

De personeelsleden van GO! scholengroep Rivierenland (de scholengroep met GO!-scholen in de regio’s Klein-Brabant, Rupel, Vaartland) zijn druk in de weer.
Samen maken ze mondmaskers voor elkaar.

Een 600-tal mondmaskers zijn al helemaal klaar. Een 700-tal zijn ‘in progress’.

In de Facebookgroep Mondmaskers GO! scholengroep Rivierenland (https://www.facebook.com/groups/963243350799983/) maken de personeelsleden afspraken en verdelen ze het werk.
Het ene personeelslid verzamelt de stukken stof, een ander personeelslid knipt alles, de ene collega doet het stikwerk en nog een andere collega naait de linten vast.
Kortom teamwork van Niel tot Puurs-Sint-Amands, want de leerkrachten komen uit de verschillende scholen van de scholengroep en de centrale diensten van de scholengroep!

Enkele leerkrachten leggen uit waarom ze dit doen.

Tinne Bogaerts, kleuterjuf GO! freinetschool Klim-Op in Tisselt:
Waarom doe ik mee? Dat is heel duidelijk. Ik wil heel graag terug naar school kunnen gaan. Om terug te doen waar ik me goed bij voel: kinderen iets leren, praten met hen,... Ik mis zelfs het lawaai, de snottebellen en alle andere dingen waar ik vroeger al wel eens over zeurde. Ik denk dat dit genoeg redenen zijn om achter mijn naaimachine te kruipen. Het naaien doe ik ‘s avonds en in het weekend. Dan slapen de kids en kan ik mijn hoofd leeghalen.

Saskia Daelemans, juf GO! basisschool De Parel in Niel:
Naaien is een hobby, zo niet een passie... en omdat het belang van mondmaskers blijkbaar steeds duidelijker wordt, zet ik graag mee mijn schouders onder dit project... om familie, vrienden en collega’s die niet kunnen naaien, te helpen.

De eerste lading mondmaskers werd al op de BaO-scholen afgegeven. Nu wordt er volop geproduceerd voor de SO-scholen.

GO! scholengroep Rivierenland heeft scholen in Willebroek, Boom, Niel, Aartselaar, Rumst, Puurs-Sint-Amands, Bornem.Bericht geplaatst op 04/05/2020 « Terug naar het overzicht