U bent hier: Home » Nieuws » PERSBERICHT: Lerenden GO! atheneum Klein-Brabant toveren met taal

PERSBERICHT: Lerenden GO! atheneum Klein-Brabant toveren met taal

Naar aanleiding van de poëzieweek die plaatsvindt van 31 januari tot en met 6 februari organiseren de taalleerkrachten van GO! atheneum Klein-Brabant een taalwedstrijd. MNM, VRT en Van Dale bedachten het concept van De Taaltovenaar. Elke leerling tovert een poëtische zin tevoorschijn van exact zes woorden, met één verplicht “magisch” woord. 

Het bedenken van de zinnen gebeurt tijdens de lessen Nederlands of PAV, op die manier bereiken de taalleerkrachten alle leerlingen. De wedstrijd zelf verloopt in drie rondes. De eerste ronde is net achter de rug. De leerlingen werd verzocht een dichterlijke zin te schrijven met het magische woord ‘vlinder’. Verschillende pareltjes fladderden tevoorschijn. De leerlingen met de beste zinnen, stootten door naar de tweede ronde. Daar schrijven de leerlingen opnieuw een zin van zes woorden, maar met een ander verplicht woord. Daarna volgt er een finaleronde, waaruit een uiteindelijke winnaar gekozen wordt. Die leerling mag zich een jaar lang ‘Taaltovenaar’ noemen en wint een leuke prijs. 

Dit is het tweede jaar op rij dat de leerkrachten de taalwedstrijd organiseren. Dit jaar is er ook een extra competitie voor de leerlingen van de Jun10rschool (de derde graad van GO! basisschool De Linde en de eerste graad secundair van GO! atheneum Klein-Brabant). Zij krijgen hetzelfde woord opgelegd als de tweede en derde graad van de secundaire school, maar worden wel afzonderlijk beoordeeld. De winnaar van deze competitie mag zich ‘Taaltovenaartje’ noemen en wint uiteraard ook een leuke prijs. 

De (taal)leerkrachten kijken alvast uit naar de poëzie die nog getoverd zal worden.
 


Bericht geplaatst op 01/02/2019 « Terug naar het overzicht